KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Na Slovensko prichádza REkrabička a REkelímok

Ide o službu vratných a znovu použiteľných obalov na jedlo a pitie so sebou, ktorá už niekoľko rokov úspešne pôsobí v Českej republike. Hlavným cieľom REkrabičky a REkelímka je eliminovať vznik zbytočného odpadu, ktorý vzniká používaním jednorazových obalov.

 

re kelimek v 

Do partnerskej siete je v tomto prípade zapojených už viac ako 550 podnikov z radov bistier, kaviarní, reštaurácií, jedální, cateringových služieb naprieč celou krajinou, a svoje miesto si tieto ekologické obaly našli aj v školách, nemocniciach a taktiež v súkromných firmách.


„Aj keď plánujeme expanziu na viac zahraničných trhov, Slovensko pre nás bolo jasnou prvou voľbou a sme veľmi radi, že sa nám to konečne podarilo. Veríme, že sa tu našej službe bude dariť rovnako dobre ako v Českej republike a do konca roka 2023 by sme radi zákazníkom ponúkli aspoň 100 nových partnerských miest,“ hovorí zakladateľ firmy Ondřej Širočka.


Vďaka fungovaniu tejto služby aktuálne každý mesiac zachránime 8 ton odpadu, ktorý by inak skončil v skládke alebo v spaľovni a s každým ďalším zapojeným partnerom toto číslo úspešne stúpa. Okrem úspory odpadu toho však REkrabička a REkelímok ponúkajú ďalšie prednosti.


„Naše obaly dokážu okrem prírody šetriť aj náklady, pretože jedno zabalenie jedla alebo nápoja do REkrabičky či REkelímku vychádza lacnejšie, než do jednorazových obalov. Pomáhame tiež zvyšovať kvalitu jedla so sebou, pretože naše produkty udržia jedlo dlhšie teplé a čerstvé a konzumácia z nich je oveľa príjemnejšia. V neposlednom rade používaním našej služby odpadajú administratívne starosti s neustálym objednávaním jednorazových obalov a platenia za ich likvidáciu,” dodáva O. Širočka.

 

re kelimek cl


Z pohľadu zákazníka služba funguje na veľmi jednoduchom princípe. V partnerskom podniku si objedná jedlo alebo pitie so sebou do REkrabičky či REkelímka, zaplatí vratnú zálohu (za krabičku vo výške 3 €, za kelímok vo výške 2 €), užije si čerstvé jedlo a pitie bez odpadu a vráti obal na ktoromkoľvek partnerskom mieste , pričom mu bude vrátená uhradená záloha. A ak krabičku alebo téglik zákazník náhodou zabudne, nič sa nedeje – jednoducho si požičia ďalšie.


REkrabička je aktuálne k dispozícii v troch variantoch – jednokomorová, dvojkomorová (napríklad na hlavné jedlo a prílohu alebo omáčku) a malá krabička (na polievky, šaláty, dezerty). REkelímok je k dispozícii v troch objemoch - 200, 300 a 400 ml. Všetky obaly sú vyrobené v Česku, sú BPA free, 100% recyklovateľné, kompaktné, majú štýlový dizajn a výborne tesnia. Každý z nich je možné použiť až 400-krát a vďaka tomu tak vedia nahradiť rovnaký počet jednorazových obalov.


Zdroj a foto: REkrabička a REkelímek/Zero Waste Solutions, s.r.o.


PR

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk